Szállások Ustka


Pokoje gościnne u Magdy

Szoba

map

DOM WCZASOWY

Panzió

map
 DOM WCZASOWY

Dom Rybaka apartament 4

Apartman

map

apartament WYGODNY 2

Apartman

map
IŚKA
Szoba

map
 IŚKA
Baza Noclegowa DOMA
Ház

map
Kínálunk változatos szállást Ustka. Ezek a következők: - Vendégszobák   >>>  

Pod Jaskółką
Panzió

Pod Jaskółką
Mini Hotel \"Pod Fecske\" található, vonzó terület Ustki közel a tengerhez és a   >>>  

Dworek Różany
Ház

map
Bałtyk-Park/Strzelec
Apartman

map
Camping Morski
Panzió

map
TENGERÉSZETI CENTER tábor Ustka meghívja Önt pihenni Center található   >>>  

HOTEL ** Azoty Ustka a tenger! A jód zóna! Szeretnéd, hogy egy nagy   >>>  

Luksusowe Apartamenty
Apartman

map
Apartament na Wydmie
Apartman

map
Apartman található, az első emeleten egy 4 emeletes épület, lift. A dél-nyugati   >>>  

Słoneczny apartament PORT z garażem i internetem
Apartman

map
Az elhelyezés helye: * 200 m-re a strandtól - közvetlenül a kikötő és az   >>>  

BOROWINKA
Kemping

map
Villa Wenel
Panzió

map
apartament -2 pokojowy
Apartman

map
apartament WYGODNY 1
Apartman

map
Jantar
Hotel

Apartament Muszelka
Apartman

map
Apartament "Muszelka" - A luxuriously furnished flat with 2 rooms in   >>>  

Apartament na wydmie w Ustce
Apartman

map


Ustka - Általános információk

Ustka egy 17000 főt számláló észak-nyugat lengyelországi város, amely a Balti-tenger partján, s közvetlenül a Slupski-folyó torkolatánál, a Slupski-öbölben fekszik. A város Lengyelország egyik legnépszerűbb üdülővárosának számít manapság. A település könnyen megközelíthető mind autóval, mind vonattal.

Ustka történelme


Maga a város neve torkolatot (ustka) jelent, s ez jól mutatja, hogy miért települtek eredetileg ide a 13. században a városka korábbi lakói. A középkorban elsősorban a halászat volt a fő profil, s az itt keletkezett fölösleget a szárazföldről érkező terményekkel cserélték el. Idővel a település egyfajta terménykikötővé vált, ez a jellege egészen a 19. század végéig megmaradt. A 19. században kezdett Ustka tengerparti üdülőhellyé válni, s kialakult egy sajátos egyveleg halászkikötő- és fürdőhelyjelleg között. Mint oly sok észak és észak-nyugat lengyelországi város, Ustka is korábban porosz fennhatóság alatt állt sokáig, majd csak 1945-ben, a II. világháború után kerül vissza Lengyelországhoz. Érdekesség, hogy az 1960-as, 1970-es években katonai támaszpont működött a közelben.

Ustka nevezetességei


Habár a település jellege kettős, ma Ustka már inkább „csak” közkedvelt üdülőhely. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy amikor a város hajóudvara összeomlott, a vezetés úgy döntött, hogy ezután a város csak a turizmusra fog fókuszálni. A törekvés mondhatni eredményes volt, mert elmondható, hogy manapság Ustka Lengyelország egyik legjobb, s legnépszerűbb üdülővárosa. A város strandját két részre osztja a Slupski-folyó, keleti és nyugati részre. Mivel a város központja a keleti részen van, ezért a tengerpart keleti része a népszerűbb. Újabban a nyugati rész a Tengerészeti Kiképzőközpontnak ad otthont. Mindamellett a korábban említett kettős jelleg elég markánsan rajta hagyta a nyomát a város látképén. Egymást váltják a halászmólók, amely a halászatnak állít emléket, valamint az üdülők, szállodák, amelyek a turizmust hivatottak erősíteni. A város egyik fő attrakciója a minden évben, júliusban megrendezésre kerülő Nemzetközi Tűzijáték Verseny, amelynek hangulata, látványa és fesztivál jellege teljesen magával ragadja az idelátogatókat. Nem érdemes kihagyni!

Szállások, szálláshelyek Ustkában


Üdülőváros lévén számtalan üdülő, szálloda és nyaraló áll rendelkezésünkre, azonban jobb, ha időben foglalunk magunknak helyet, mivel hihetetlen nagy az érdeklődés, nagyon népszerű a hely. Amennyiben úgy döntünk, hogy Ustkát választjuk, abban az esetben tényleg csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt annak, hogy hol szállunk meg (a luxustól egészen az átlagosig), a minőség minden esetben garantált. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy minden adott ahhoz, hogy egy kellemes nyarat töltsük el a lengyel tengerpart eme gyöngyszemében, akár pihenéssel akár aktívan akarjuk felhasználni az időnket!

Kellemes időtöltést kívánunk Ustkában!

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország