Szállások Mátrafüred


 Sástói Ifjusági Tábor

Mátra-Tábor Sástó

Szoba

map
Sástó az ország legmagasabban fekvő természetes tava, a tábor a tótól 200 m-re fekszik, a környezet kiváló lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, a csendes környezet a nyugodt pihenést teszi lehetővé kedves vendégeink számára. A tábor, a Mátrában 530 m magasan fekszik a klíma, az ózon dús levegő a légzőszervi megbetegedéseket, rendellenességeket nagyban gyengíti illetve megszünteti. Horgászat, csónakázás a tavon, vadkacsa etetés, kirándulások Kékestetőre, Mátraházára, Galyatetőre a kicsik és nagyok számára is kellemes időtöltést

Mátra Tábor Sástó

Szoba

map
Sástó az ország legmagasabban fekvő természetes tava, a tábor a tótól 200 m-re fekszik, a környezet kiváló lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, a csendes környezet a nyugodt pihenést teszi lehetővé kedves vendégeink számára. A tábor, a Mátrában 530 m magasan fekszik a klíma, az ózon dús levegő a légzőszervi megbetegedéseket, rendelleneségeket nagyban gyengíti illetve megszünteti. Horgászat, csónakázás a tavon, vadkacsa etetés, kirándulások Kékestetőre, Mátraházára, Galyatetőre a kicsik és nagyok számára is kellemes időtöltést

Mátrafüredi Akadémiai Üdülő

Hotel

map
A Mátra egyik legszebb részén pihenhet az igényesen felújított, ősparkkal körülvett, gyönyörű panorámával rendelkező üdülőben. Szolíd árak, figyelmes vendéglátás, meghitt környezet.

Borostyán Vendégház - Mátraszentimre
Apartman

map
Töltött már hosszabb időt a Mátrában? Szeretne kikapcsolódni egy igényesen berendezett faházban a cserépkályha pattogása mellett? Szereti az erdő nyugalmát? gazi pihenésre, felfrissülésre vágyik? Akkor Önnek találták ki Mátraszentimrén a Borostyán Vendégházat, mely legfeljebb 7-8 fő számára biztosít kényelmes szálláshelyet. A vendégház közvetlen szomszédságában hotel wellnes fürdője várja Önt számtalan szolgáltatással. A Felső-Mátra az ország egyik legszebb része számtalan túristaúttal, kilátóval, sípályával. A környék látnivalói tökéletesen alkalmas arra, hogy akár több hetet is változatos programokkal töltsön. A vendégház programajánlója számtalan ötletet ad. Üljön be a hangulatos szlovák csárdába, és próbálja ki a helyi szlovák kisebbség ételeit! Kiránduljon a ház mellől induló túristautakon, fedezze fel Ágasvárat! Próbálja ki a közelben lévő nyári bobpályát és kalandparkot! Paintballozzon! vagy csak egyszerűen zárja be az ajtót és élvezze a nyugalmat, ami a ház falaiból árad! Ha igazi hegyvidéki kikapcsolódásra vágyik, Mátraszentimrén a legjobb helyen

Szállás a Mátrában Mátrafürden nagyon szép panzióban,csodálatos erdei környezetben 2-6 ágyas tv-vel felszerelt, saját fürdőszobás szobák kiadók. Üdülési csekketMátrafüred

Gyöngyös város egyik településrészeként lelhetünk rá Mátrafüredre, Heves megye területén belül. A település a Bene-patak mellett, a Kékes lábainál lelhető fel. A hegyvidéken fekvő üdülőhely lakosságának pontos száma nem ismert. Legegyszerűbb megközelítési útvonala a 24-es főút irányából adott, valamint vasúti közlekedés segítségével is könnyedén eljuthatunk Mátrafüredre.

A település levegője kristálytiszta, páradús, így több, légzőszervrendszeri megbetegedésre szakosodott kórház és szanatórium is áll a környéken. Ilyen például az 1930-as években felépített Állami Tüdőgyógyintézet létesítménye is. Továbbá a Kékesen fekvő, Kékestető Állami Gyógyintézet is felelhető a környéken, melynek nevezetessége, hogy ez a szanatórium a legmagasabban fekvőnek számít Magyarország területén belül.

A Kékes közelsége miatt közkedvelt turisztikai célpontnak számít a település, ugyanis az ország legmagasabb pontja – a Kékestető- könnyedén megközelíthető innen. Mátrafüred legrégebbi építményei közé sorolható az MTA üdülőhelye, a Vasutas üdülő, valamint a Postás és a Református nyaraló épülete is. Mátrafüred szívéből számos turista útvonal indul ki, melyek megkönnyítik a vidék látványosságaihoz való eljutást. Az egyik ilyen látványosságot a Saskő tetején lelhetjük fel. Az első világháború idején elesett turisták emlékét hivatott őrizni, egy 1930-ban felállított emlékoszlop, mely a Magyar Turistaszövetség kezdeményezése nyomán jött létre.

Mátrafüred területén járva érdemes ellátogatni egy szomszédos településre is, Benére. Itt egy csodálatos, 1767-ből származó, barokk stílusú kis kápolnát találhatunk, mely előtt egy monumentális kőkereszt áll. A kereszt, az 1833-as év óta ékesíti a templom előtti területet. A kápolna a falubeliek által épült meg, hálájuk kimutatásának jeléül, amiért a települést elkerülte a borzalmas pusztítást végző pestis járvány.

Akár egy vendégházban veszünk éjszakai szállást, akár a vadregényes Sástónál létesült Mátra Kempingben hajtjuk álomra a fejünket, akár egy panzióban vagy üdülőben szállásoljuk el magunkat, a tiszta természet közelsége révén pihentető lesz az éjszakai nyugodalom, s a pompás hegyi levegő fölöslegessé teszi az altatót is.

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország