Szállások Mátrafüred


 Sástói Ifjusági Tábor

Mátra-Tábor Sástó

Szoba

map
Sástó az ország legmagasabban fekvő természetes tava, a tábor a tótól 200 m-re fekszik, a környezet kiváló lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, a csendes környezet a nyugodt pihenést teszi lehetővé kedves vendégeink számára. A tábor, a Mátrában 530 m magasan fekszik a klíma, az ózon dús levegő a légzőszervi megbetegedéseket, rendellenességeket nagyban gyengíti illetve megszünteti. Horgászat, csónakázás a tavon, vadkacsa etetés, kirándulások Kékestetőre, Mátraházára, Galyatetőre a kicsik és nagyok számára is kellemes időtöltést

Szállás a Mátrában Mátrafürden nagyon szép panzióban,csodálatos erdei környezetben 2-6 ágyas tv-vel felszerelt, saját fürdőszobás szobák kiadók. Üdülési csekket

Mátrafüredi Akadémiai Üdülő

Hotel

map
A Mátra egyik legszebb részén pihenhet az igényesen felújított, ősparkkal körülvett, gyönyörű panorámával rendelkező üdülőben. Szolíd árak, figyelmes vendéglátás, meghitt környezet.

Mátra Tábor Sástó
Szoba

map
Sástó az ország legmagasabban fekvő természetes tava, a tábor a tótól 200 m-re fekszik, a környezet kiváló lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, a csendes környezet a nyugodt pihenést teszi lehetővé kedves vendégeink számára. A tábor, a Mátrában 530 m magasan fekszik a klíma, az ózon dús levegő a légzőszervi megbetegedéseket, rendelleneségeket nagyban gyengíti illetve megszünteti. Horgászat, csónakázás a tavon, vadkacsa etetés, kirándulások Kékestetőre, Mátraházára, Galyatetőre a kicsik és nagyok számára is kellemes időtöltést

Borostyán Vendégház - Mátraszentimre
Apartman

map
Töltött már hosszabb időt a Mátrában? Szeretne kikapcsolódni egy igényesen berendezett faházban a cserépkályha pattogása mellett? Szereti az erdő nyugalmát? gazi pihenésre, felfrissülésre vágyik? Akkor Önnek találták ki Mátraszentimrén a Borostyán Vendégházat, mely legfeljebb 7-8 fő számára biztosít kényelmes szálláshelyet. A vendégház közvetlen szomszédságában hotel wellnes fürdője várja Önt számtalan szolgáltatással. A Felső-Mátra az ország egyik legszebb része számtalan túristaúttal, kilátóval, sípályával. A környék látnivalói tökéletesen alkalmas arra, hogy akár több hetet is változatos programokkal töltsön. A vendégház programajánlója számtalan ötletet ad. Üljön be a hangulatos szlovák csárdába, és próbálja ki a helyi szlovák kisebbség ételeit! Kiránduljon a ház mellől induló túristautakon, fedezze fel Ágasvárat! Próbálja ki a közelben lévő nyári bobpályát és kalandparkot! Paintballozzon! vagy csak egyszerűen zárja be az ajtót és élvezze a nyugalmat, ami a ház falaiból árad! Ha igazi hegyvidéki kikapcsolódásra vágyik, Mátraszentimrén a legjobb helyenMátrafüred

Gyöngyös város egyik településrészeként lelhetünk rá Mátrafüredre, Heves megye területén belül. A település a Bene-patak mellett, a Kékes lábainál lelhető fel. A hegyvidéken fekvő üdülőhely lakosságának pontos száma nem ismert. Legegyszerűbb megközelítési útvonala a 24-es főút irányából adott, valamint vasúti közlekedés segítségével is könnyedén eljuthatunk Mátrafüredre.

A település levegője kristálytiszta, páradús, így több, légzőszervrendszeri megbetegedésre szakosodott kórház és szanatórium is áll a környéken. Ilyen például az 1930-as években felépített Állami Tüdőgyógyintézet létesítménye is. Továbbá a Kékesen fekvő, Kékestető Állami Gyógyintézet is felelhető a környéken, melynek nevezetessége, hogy ez a szanatórium a legmagasabban fekvőnek számít Magyarország területén belül.

A Kékes közelsége miatt közkedvelt turisztikai célpontnak számít a település, ugyanis az ország legmagasabb pontja – a Kékestető- könnyedén megközelíthető innen. Mátrafüred legrégebbi építményei közé sorolható az MTA üdülőhelye, a Vasutas üdülő, valamint a Postás és a Református nyaraló épülete is. Mátrafüred szívéből számos turista útvonal indul ki, melyek megkönnyítik a vidék látványosságaihoz való eljutást. Az egyik ilyen látványosságot a Saskő tetején lelhetjük fel. Az első világháború idején elesett turisták emlékét hivatott őrizni, egy 1930-ban felállított emlékoszlop, mely a Magyar Turistaszövetség kezdeményezése nyomán jött létre.

Mátrafüred területén járva érdemes ellátogatni egy szomszédos településre is, Benére. Itt egy csodálatos, 1767-ből származó, barokk stílusú kis kápolnát találhatunk, mely előtt egy monumentális kőkereszt áll. A kereszt, az 1833-as év óta ékesíti a templom előtti területet. A kápolna a falubeliek által épült meg, hálájuk kimutatásának jeléül, amiért a települést elkerülte a borzalmas pusztítást végző pestis járvány.

Akár egy vendégházban veszünk éjszakai szállást, akár a vadregényes Sástónál létesült Mátra Kempingben hajtjuk álomra a fejünket, akár egy panzióban vagy üdülőben szállásoljuk el magunkat, a tiszta természet közelsége révén pihentető lesz az éjszakai nyugodalom, s a pompás hegyi levegő fölöslegessé teszi az altatót is.

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország