Szállások Łeba


Costa

Panzió

map
We will like to invite you to our summer houses. We give in in your possesion   >>>  

Atrakcyjne Pokoje Emilia-Łeba

Szoba

map

Angela*** Pensjonat

Hotel

map

Willa AURA

Panzió

map
Chata Jana
Panzió

map
Atalia
Apartman

map
Boja
Panzió

map
Ośrodek Wczasowy CARO
Panzió

map
kwatery prywatne Karina
Ház

map
Pokoje Gościnne Elwira
Szoba

map
leba
Hotel

leba
Stara Jabłoń - dom rybacki
Ház

map
A házban található a történelmi kerületében Leba a fő út közelében,   >>>  

Willa Pod krokodylem
Panzió

map
Willa Ultima & Stara Jabłoń
Panzió

map
Villa Ultima. Szobákat kínál 2, 3 és 4 ágyas szobák kényelmes   >>>  

Chata Jana
Panzió

map
Łeba pokoje gościnne
Szoba

map
POKOJE GUCIO
Szoba

map
Villa Verdi Pleasure & SPA
Panzió

map
Villa Verdi Pleasure & Spa luxus panzió vendégei számára a stílusos   >>>  

DWTWARDOWSKI
Panzió

map
 DWTWARDOWSKI
Willa \\
Panzió

map
Dom Willowy HANNA
Szoba

map
FREGATA
Panzió

map
Pokoje gościnne BAJA
Panzió

map
We offer 7 rooms, every with bathroom and tv, the kitchen is for all of our   >>>  Łeba - Általános információk

Łeba városa Lengyelország északi részén Lebork régióban, közvetlenül a Balti-tenger partján terül el, nagyjából 4000 lakossal rendelkezik, amely a nyári időszakban az idelátogató turistáknak köszönhetően általában több ezer fővel meg szokott emelkedni. ŁebaUstka mellett a környék másik népszerű fürdőhelye. A város az azonos nevű folyó torkolatában, a két tengerpart melléki tó, a Sarbsko- és a Lebsko-tó között fekszik. A települést autóúton és vonattal is megközelíthetjük.

Łeba történelme


A várost először a 13. században említik az írások, mint jelentős halászattal és templommal rendelkező települést. Fontos megjegyezni, hogy az akkori település elhelyezkedése nem egyezik a maival. A régi Łeba mintegy 2 kilométernyire, nyugatra feküdt a mostani Lebától, az eredeti település nyomai még mindig elő- előbukkannak, ha a vándorló homokdűnék éppen engedik. A mai Łeba csak a 16. század második felétől áll fenn.

Łeba nevezetességei


A település méretéből és földrajzi elhelyezkedéséből adódik, hogy a Łeba fő profilja a halászat és az idegenforgalom. A tengerpart híres fehér homokjáról, s a korábban említett vándorló dűnéiről, azaz ha strandolni szeretnénk, akkor ehhez kíváló helyszínt találtunk. Ha a városban szeretnénk az időnket eltölteni, akkor érdemes végigsétálni a főutcán, amely a régi halászfalvak jellegzetes hangulatát árasztja magából. Ajánljuk megtekintésre a mai Hotel Neptun épületét, amely a 19. században a kaszinónak adott otthont valamint a 17. században épült halásztemplomot. Mintegy 10 percnyi sétával eljuthatunk a Łeba folyó torkolatához, amely a település igazi központjának, a kikötőnek ad otthont. Łeba történelmi emlékekben szegénynek mondható, azonban cserébe kárpótol minket a jellegzetes pomerániai tengerparti környezet szépsége. A várostól nem messze található a Slowin Nemzeti Park – ahol egyébként a már sokszor emlegetett homokdűnék is találhatók – amelynek különleges flórájú és faunájú területe a tengerparti részen végig, a Sarbsko-tótól egészen a Gardno-tóig terjed, ezen belül ajánljuk még a Lebsko-tavi motorcsónak kirándulásokat. A Łeba környéki homokvilág érdekessége, hogy a II. világháborúban a nácik itt rendezték be egyik az rakétakilövő-állomásukat.

Łeba szállásai, szálláshelyei


Mivel Łeba relatíve kis település, ezért a szálláshelyek száma korlátozott, így ajánlott odautazásunk előtt jóval szálláshelyet foglalni. A városkában található néhány hotel, de üdülőváros lévén inkább a kibérelhető nyaralók vannak többségben. A minőség kielégítő, a mennyiség bőséges, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy akár campingezési lehetőséget is igénybe vehetünk. Választásunktól függetlenül felejthetetlen élményben lesz részünk, amennyiben úgy döntünk, hogy idelátogatunk. Elbűvölő tengerpartja, hangulatos kikötője vagy egyedi környezete örökre belénk rögződik, s örökké visszacsalogat.

Kellemes időtöltést és pihenést kívánunk Lebában!

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország