Szállások Kosd


Naszálykapuja vendégház

Apartman

map

Naszály Kapuja vendégház

Apartman

map
A vendégház Magyarország északi részén a Dunakanyarban van Váctól 5 km-re a Naszály hegy lábánál, egy 2500 lelket számláló kis faluban. Az épületben két külön zuhnyzós szoba van 3-3 ággyal berendezve, majd egy negy nappali konyha várja a pihenni vágyókat. A környéken főleg túrázási lehetőség van, és az egész Dunakanyar jól

település Váctól 5 km-re, a Naszály-hegy lábánál fekvõ kis festõi völgyben található. A nyugodt pihenésre, kikapcsolódásra vágyók számára ideális, hiszen a falunak nincs átmenõ forgalma. A Dunakanyar települései gyorsan megközelíthetõk a innen. Sok látnivalót kínál ez a vidék. A Naszály a Börzsöny és a Cserhát hegyek találkozásánál fekvõ 652 méter magas mészkõhegy. Különleges növény-, és állatvilága, a Násznép barlang, a régi kõbánya, a hegytetõn van kilátó - ahonnan szép idõben csodálatos panoráma tárul elénk a Dunakanyarra és a dél-szlovákiai hegyekre - mind-mind érdekes és tartalmas programot kínál az idelátogató vendégeknek. A falu könnyen megközelíthetõ autóval, busszal és vonattal is. A Nyugati Pályaudvarról Vácra fél óránként indulnak személyvonatok, majd a váci buszpályaudvarról juthatunk tovább szintén ilyen idõközönként autóbusszal.Kosd

A Közép-Magyarországi régió területén belül találhatunk rá Kosd községére. A Pest megyében elhelyezkedő, Váci kistérség részét képezi. A település teljes lakosságának száma, megközelítőleg 2500 főre tehető. A Vác városától északkeleti irányban elterülő település, feltételezések szerint, már az Árpád-kor idejében is létezett. Vélhetően II. András király birtokában volt, aki később a váci püspökségnek adományozta a területet.

A tatárjárás idejében, sok más településhez hasonlóan, Kosd községe is teljesen elnéptelenedett, majd nem sokkal a hadjárat elvonulása után újra benépesedett. A törökök pusztítása idején is számtalan csapás érte a területet, ám a lakosság összefogásának köszönhetően, a település újra felvirágozhatott. Kosd területén járva érdemes egy barangolásra indulni a község utcáin. Az első látnivaló, amit mindenképpen érdemes felkeresni, a település római katolikus temploma. A kápolna a középkor idejéből származik, és napjainkra már műemlékvédelmi oltalom alá került.

Egy másik nevezetes építménye Kosd községének, a református templom kápolnája. A templom felépítésére a XVIII. század folyamán került sor. A településen történő séta során ajánlott felkeresni az Eőszi Lőrinc teret is, ahol két látványosságot is találhatunk. Az egyik a Honfoglalási emlékmű, a másik pedig az Eőszi Lőrinc szobor. Tovább haladván, a Bocskai utcába érünk, ahol az iskola mellett tekinthetjük meg a Millenniumi emlékművet.

A természetkedvelő turisták számára is számos jó szállást, látványosságot tartogat Kosd és vidéke. Itt fedezhető fel ugyanis, a Naszály-hegy több barlangja. Például itt lelhető fel a turisták által igen kedvelt úti célnak számító, Násznép-barlang is. Továbbá érdemes kirándulást szervezni, a Kosd közelében található településekre, Keszegre, Váchartyánba és nem utolsó sorban Ősagárd vidékére is.

Szállások Kosdon:

Vendégház várja a látogatókat, apartmanokkal, nagy nappalival.

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország