Szállások Kołobrzeg


apartamenty ,pokoje

Apartman

map
 apartamenty ,pokoje

Szpital Uzdrowiskowy "Willa Fortuna"

Hotel

map
We cordially invite you to vacation in SU "Villa Fortuna.   >>>  

OŚRODEK WCZASOWY PROTON

Panzió

map
DOM GOŚCINNY ASIA W KOŁOBRZEGU
Panzió

map
VENDÉGHÁZ ASIA Élvezze a nyaralást egy újonnan épült   >>>  

Apartament Orbitiur
Apartman

map
Ośrodek "Oliwia"
Panzió

map
HERZLICHE EINLADUNG zum Erholungsheim "Oliwia".   >>>  

Kwatery prywatne w Kołobrzegu
Szoba

map
pokoje u Iwonki
Panzió

map
HOTEL CENTRUM
Hotel

map
KOLOBRZEG-MIESZKANIE
Apartman

map
Kwatery prywatne
Panzió

map
Pokoje Gościnne
Szoba

map
Pensjonat Relax
Panzió

Apartamenty BALTIC Kołobrzeg
Apartman

map
Év bérleti díj \"apartmanok BALTIC\" található a keleti része   >>>  

Pensjonat Kołobrzeg zaprasza na noclegi w Kołobrz
Panzió

map
The guest house situated in Kołobrzeg offers accommodation for   >>>  

Centrum noclegi
APARTAMENTY GAMA KOŁOBRZEG
Apartman

map
Willa ADA
Panzió

map
DOM GOŚCINNY "ADA" Kołobrzeg Brylantowa   >>>  

Pokoje gościnne "u Basi"
Panzió

map
Unsere Appartements sind außerhalb der Stadtmitte, knapp 100m von   >>>  

kwatera
Ház

map
kwatera
Stúdió apartman

Villa Vlassic
Panzió

map
OŚRODEK WYPOCZYNKOWY GRYF
Hotel

map
"DORIS*
Panzió

Das Kurhaus DORIS (früher "Włókniarz" genannt)   >>>  

Pokoje Iwonka
Ház

map
Marine Hotel
Hotel
Marine Hotel
Set in a prime location of Kolobrzeg, Marine Hotel puts everything   >>>  Kołobrzeg - Általános információk

Kołobrzeg észak-nyugat lengyelországi város, Kołobrzeg régió székhelye mintegy 50000 főnyi lakossággal. Földrajzilag tekintve igencsak előnyös a fekvése, hiszen a Balti-tenger partján terül el, a Parseta folyó kettészeli, azaz kereskedelmileg és stratégiailag is fontos csomópont a város. Jól megközelíthető, autón, autóbusszal vagy akár vonattal is könnyedén elérhető a település.

Kołobrzeg történelme


Kołobrzeg valószínűleg már a 7. században létezett, elsősorban ekkor a sólepárlói miatt volt jelentős. Később a 10-11. század folyamán lengyel fennhatóság alá került. Fontos dátum 1255, ugyanis ekkor nyilvánították hivatalosan is várossá. A közép- és a kora újkor háborúval teli századaiban lengyel, svéd, majd brandenburgi kézen is volt a település, ekkor kezdett nőni a németajkú lakosság aránya, emiatt ekkor Kolberg néven kezdték el emlegetni a várost. Napóleon bukását követően egészen 1945-ig Poroszországhoz tartozott, majd a II. világháború végeztével ismét visszakerült Lengyelországhoz, immár véglegesen.

Kołobrzeg látnivalói


Kołobrzeg ma egy népszerű célpont a turistáknak, gyógyfürdőit, tengerpartját, s a város történelmi emlékeit meleg szívvel tudjuk ajánlani meglátogatásra. Elhelyezkedéséből adódik, hogy a város életében nagy szerepet játszanak a vizek. Kołobrzeg híres termálvizes gyógyfürdővel rendelkezik. Innen továbbindulva hamar leérhetünk a tengerparti sétányokra, ahol érdemes meglátogatni a világítótornyot, valamint a mellette elterülő, már 1770-ben felépült kikötőt. Mint minden tengerparti városban, itt is a kikötőben a legnyüzsgőbb az élet. Ha visszatérünk a belvárosba, akkor itt is akad látnivaló bőven. Talán Kołobrzeg leghíresebb látnivalója a 16. században épült öthajós, hatalmas káptalani templom, amelyet gyakran Lengyelország legmonumentálisabb templomának tartanak, s amelynek tornyában (ahova lift visz fel minket) ma már egy emlékmúzeum működik. Maga a torony méretére jellemző, hogy hatalmas német légelhárító ágyú is könnyedén elfér benne. Mindenképpen érdemes meglátogatni még a középkori városfal maradványait, az egykori porosz Nemesi Akadémia 17. századi barokk épületét, a hozzátartozó 15. századi gótikus lőportornyot illetve a porosz neogótikus stílusban felépített városházát. Ha ezek után marad még szabadidőnk, akkor feltétlenül látogassuk meg a tengerparti sétányoknál található Nadmorski Parkot vagy a Parseta folyó partja mentén megtalálható régi vízimalom épületét. A programok és a nevezetességek sokszínűsége garantálja, hogy mindenki meg fogja találni az önmagához illő megfelelő időtöltést.

Kołobrzegi szállások, szálláshelyek


Népszerű üdülő- és kikötőváros lévén, nagyon sokfelé fajta és számú szálláshely áll az idelátogatók rendelkezésére, az átlagos minőségi szállodáktól, panzióktól kezdve egészen a luxuskategóriáig, így szinte biztos, hogy remekül fogunk szórakozni, ha úticélunknakKołobrzeget választjuk.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország