Szállások Kiskunfélegyháza


Malom Hotel

Hotel

map
Pihenés egy kényelmes szobában, finom vacsora, a városi uszoda gyógyító termálvize masszázzsal egybekötve, érdekes programok… ha néhány lazító napra vágyik, legyen a vendégünk! A kiskunfélegyházi Malom Hotel otthona kényelmét nyújtja Önnek, teljes körű kiszolgálással. Kerekesszékkel érkező vendégeket és kisgyermekes családokat egyaránt szívesen látunk! A piciket babaágy, pótágy, etetőszék várja, lehetőség található gyermekmenüt rendelni vagy mikróban bébiételt melegíteni! Ha párjával érkezik, csendes szobát fogunk Önöknek ajánlani, ahol gondtalan lehet a feltöltődésük! Érkezésükre szívesen bekészítünk bármilyen előre megbeszélt finomságot, csokoládét, pezsgőt! Városunkban és környékén kulturális nevezetességek és védett természeti látnivalók egész sora várjaKiskunfélegyháza

A Duna-Tisza közi hátságon, Bács-Kiskun megye területén belül lelhetjük fel Kiskunfélegyháza városát. A Kiskunfélegyházi kistérségben fellelhető város, az ország harmadik legnagyobb településének számít, területi nagyságát tekintve. Városi rangját 1774 februárjában nyerte el. A lakosok száma mintegy 30-31 ezer főt tesz ki.

Legegyszerűbben az 5-ös számú autóút irányából, valamint az M5-ös autópályán keresztül juthatunk el Kiskunfélegyházára. A fővárostól nagyjából 100 kilométerre fekvő városba vasúti közlekedési vonalon is könnyedén eljuthatunk. A településen érdemes városnéző sétára indulni, melyet a Blaha Lujza téren ajánlott elkezdeni. Itt találhatjuk meg ugyanis, a világháború hőseinek emlékét őrző, Hősök szobrát, melyet Varga Ferenc készített el, 1941-ben.

Ugyancsak itt pillanthatjuk meg a Kossuth Lajost ábrázoló mellszobrot, valamint Petőfi Sándor mellszobrát is. Mindkét alkotás Pállfy Gusztáv munkáját dicséri. A szobrok az 1985-ös évben kerültek elhelyezésre a Hősök ligetében. Sétánkat tovább folytatván, a belváros felé közelítve, a Szent István templom csodálatos épületének látványa tárul a szemünk elé. A neoreneszánsz stílusban felépített kápolnát, 1873-1880 között emelték.

A benne található főoltárképet is érdemes megtekinteni. A kép Szent Istvánt ábrázolja. A főoltárkép megalkotója Takács István volt. Ugyancsak ő készítette el a templomban található stációképeket is. A Szentháromság-oszlopot is itt lelhetjük fel. Tovább haladván a következő látványosság, ami utunkat keresztezi, a Damjanich és a Daru utcák találkozásánál fellelhető Móra Ferenc szobor. Megalkotója Istók Ferenc volt, az 1956-os esztendőben. Innen nem messze a neogótikus stílusú, Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyház templomát tekinthetjük meg.

A város legismertebb szállodájában a magas színvonalú szolgáltatások egyszerű, vidékies küllemmel párosulnak, sajátosan ötvözve a rusztikus és modern stílusjegyeket. Panziók, vendégházak és apartmanok mellett kollégiumi diákszállás-férőhelyek is találhatóak a városban.

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország