Szállások Jastrzębia Góra (Władysławowo)


DW Ostoja

Ház

map

Ośrodek wypoczynkowy Romet

Apartman

map
Egész évben vendégház közelében a tenger mintegy 750 méter, található egy csendes részén   >>>  

Polana Lesna

Kemping

Der Ort Jastrzebia Góra ist außerdem ein sehr günstig gelegener Erholungsort, nur 38 km von der   >>>  

Willa Global - pokój 2 osobowy TWIN/Double
Panzió

map
Willa Global meghívja Önt, hogy látogasson el egy mesés tengerparti város - Jastrzębia Góra. A   >>>  

GOŚCINIEC U SARY
Panzió

map
Dom Wypoczynkowy Oskar
Panzió

map
pobyt hatelowy
Hotel

map
 pobyt hatelowy
hotel
Hotel

map
évben vendégház - közel a tenger mintegy 750 méter, található egy csendes részén Jastrzębia   >>>  

Pokoje Gościnne TERESA
Szoba

map
Willa Kotwica
Panzió

map
We offer you rest in two buildings on the property of the area ca. 1500m2 located among the trees,   >>>  

Palac na Wzgorzu pension is situated about 450 meters from seashore and 400 meters from wood. Its   >>>  

POKOJE GOŚCINNE "ONTARIO"
Panzió

map
WILLA MALINKA
Panzió

map
Hotel Restauracja Faleza
Hotel

map
Willa "MAJA"
Panzió

map
Willa Global - pokój 3 osobowy/Triple Room
Panzió

map
Villa GLOBAL - Panzió a tenger - Hawk Mountain 10 percre morza.Dla gyermekek biztonságos játszótér   >>>  Jastrzebia Gora

Jastrzebia Gora egy nagyjából 1000 fős település, amely közvetlenül a Balti-tenger partjára települt Wladyslawowotól északra. A város közigazgatásilag Wladyslawowohoz tartozik, de önálló önkormányzatával mégis valamelyest megőrizte különállását. A település hivatalosan is Lengyelország legészakibb pontja. Autóval, s vonattal is jól megközelíthető.

Jastrzebia Gora történelme


A mai település létrejötte a két világháború közötti időszakra tehető, azonban régészeti ásatások kimutattál, hogy valószínűleg már kőkorban és a vaskorban is volt itt lakott település. Az lengyel restauráció után, az 1920-as években már megjelent egyfajta törekvés, hogy Lengyelország északi tengerpartját jobban ki kellene használni, meg kellene nyitni a turisták előtt. Ebbe az irányvonalba illeszkedett be szervesen Jastrzebia Gora létrejötte. A település gyors fejlődésnek indult, az 1930-as évektől kezdve már „Új Varsó”-ként is emlegették, mert olyan sok lengyel előkelő, illetve államférfi látogatta meg a városkát. 1931-ben már kiépített útszakasz kötötte össze a települést Wladyslawowoval, innen datálódik a két város szorosabb együttműködése. Végül 1975-ben Jastrzebia Gora Wladyslawowo részévé vált.

Jastrzebia Gora látnivalói


A település 33 méter magas parton épült, lélegzetelállító környezetű fürdőhely, amelynek homokos strandja már a nyílt tenger partján terül el. Elsősorban a természeti látnivalói miatt vonzza ide a városka évente turisták ezreit. Érdekesség, hogy az 1930-as évek végén kilátó-tornyot terveztek a parti sziklákra a helyiek, az építkezés az I. világháború miatt csak az 1960-as évekre valósult meg, azonban néhány év múlva a tenger alámosta az épületet, amely nem sokkal később össze is omlott. Érdemes meglátogatni az Északi Csillag emlékművet, amely hivatalosan is jelzi, hogy ez Lengyelország legészakibb pontja.

Jastrzebia Gora szállásai, szálláshelyei

A település relatíve kis mérete mellett meglepően sok turistát képes befogadni, az eredetileg 1000 fős település lakossága gyakran több száz, de akár ezer fővel is megduzzadhat a nyári hónapokban. Ilyenkor nehezebb szállást találni, de ha időben foglaljuk le a szállást, akkor nem lehet ebből probléma. A kisebb hotelektől kezdve a nagy számban rendelkezésre álló apartmanokig minden megtalálható. A csodálatos környezet, s a kíváló minőségű szállások garantálják, hogy a kikapcsolódás ténylegesen kikapcsolódás legyen.

Kellemes pihenést kívánunk Jastrzebie Gorában!

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország