Szállások Bešeňová


POKUJ

Szoba

 POKUJ

Apartmány Gabriela

Apartman

map
Privát pod vŕškom Bešeňová
Stúdió apartman

map
szállás egy külön része a ikerház saját bejárattal. A főbejárat egyenesen a folyosón, hogy a   >>>  

Hotel Summit
Hotel

map
Hotel Summit *** kínál minőségi szállást. Összesen elhelyezkedése és felszereltsége ez eleve nem   >>>  

Penzión Motýľ
Panzió

map
Discover a brand new boarding house with a bookcase in each room, which is only an accessory to perfect   >>>  

Svarny
Panzió

Apartmany VIP Liptov
Apartman

map
A házban található a népszerű turisztikai régió liptói faluban Michal távoli 500m a termálfürdő,   >>>  

Apartmány Gabriela
Apartman

map
Apartmány Riviéra 9 Liptov Ružomberok Bešeňová
Apartman

map
Riviera apartmanok találhatók Liptove szívében Szlovákia, a faluban Ružomberok. 2 családi   >>>  

Apartmány Riviéra 12 Liptov Ružomberok Bešeňová
Apartman

map
Penzion Fontana***
Panzió

map
A Fontána panzió szálláslehetőséggel várja Önöket Besenyő községben,a Liptói völgykatlan   >>>  

Apartmány Riviéra 21 Liptov Ružomberok Bešeňová
Ház

map
Riviera apartmanok találhatók Liptove szívében Szlovákia, a faluban Ružomberok. 2 családi   >>>  

Chalupa PETER
Panzió

Apartmány Riviéra 2 Liptov Ružomberok Bešeňová
Apartman

map
Apartmány Best
Stúdió apartman

map
We offer you accommodation direct in the willage of Besenova. The house is near the longest river in Slovakia   >>>  

Apartmány Riviéra 1 Liptov Ružomberok Bešeňová
Apartman

map
Riviera apartmanok találhatók Liptove szívében Szlovákia, a faluban Ružomberok. 2 családi   >>>  Bešeňová (Besenyőfalva) - Általános információk

Besenyőfalva (szlovákul Bešeňová) egy majd 400 fős kisközség Szlovákiában, a Liptói-régióban. Földrajzi helyzetét tekintve a Vág folyó jobb partján fekszik, a Szentmáriai-víztározó mellett, 510 méteres tengerszintfeletti magasságon. A környék legnagyobb városa Rózsahegy, 12 kilométernyire, nyugatra fekszik innen. A település autóúton remekül megközelíthető.

Bešeňová (Besenyőfalva) történelme

Besenyőfalva mai területe már a kőkorban is lakott volt, sőt az azt követő különböző korokban is végig, erre utal a településen, s környékén előkerült számtalan ősi temető. A 12. századra megszűnt a Magyar Királyság keleti határainál az időközönként betörő nomád besenyők jelentette veszély, s az ottani határvédő lakosságot az ország északi vidékeire telepítették át, innen ered a település neve, igaz a 13. században még Marcelfalu névvel illették. Először 1503-ban szerepel a neve oklevélen, a középkorban a Likawai-uradalomhoz, a koraújkorban a Dvornik-család birtokaihoz tartozott a település. Ebben az időben község lakói elsősorban fakitermeléssel foglalkoztak. A 19. században pálinkafőzde működött itt, s a század végén az idegenforgalom is kezdte felfedezni a falucskát. Az I. világháborútól Csehszlovákiához, 1993-tól Szlovákiához tartozik.

Bešeňová (Besenyőfalva) nevezetességei, látnivalói

Besenyőfalva kis mérete ellenére bőven rendelkezik látnivalókkal. A falu kastélyát reneszánsz-barokk stílusban építtették a 17. században a Dvornikok. Később a 18. században barokkosították. Ma a Liptói Múzeum vadászgyűjteménye kapott helyet a falak között. A település Szentháromság-kápolnáját 1890-ben emelték. Besenyőfalva termálfürdővel és aquaparkkal is rendelkezik. Mindkettő nagyon népszerű idegenforgalmi célpont. A vöröses-barna színű termálvíz 14 helyről tör fel a felszínre, főként a mozgás- és légzőszervi betegségekre alkalmazható. A környék magasabban fekvő sítelepüléseiről előszeretettel jönnek ide télen a turisták felmelegedni, hiszen a legmelegebb hőforrás 60 fokos is lehet. A létesítményt folyamatosan fejlesztették, 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban több nagyobb felújításon, bővítésen is átesett. Ma szabadtéri és fedett medencék egész sora várja az odalátogatókat. Különleges élmény a község határában fellelhető travertin lépcsők, amelyek szintén a források ásványi lerakódásaiból jöttek létre. A település stratégiailag kedvező helyzetben van, hiszen a környező hegyekbe, a Tátrába és a Fátrába induló túráknak tökéletes kiindulópontja lehet.

Bešeňovái szálláshelyek, szállások Besenyőfalva területén

Besenyőfalva egy-két nagyobb hotellel, s számtalan panzióval, apartmannal várja az idelátogatókat. A helyiek barátsággal, a jó minőségű szállások kedvező árfekvéssel várják a turistákat egész évben. Akár túrázással, akár fürdőzéssel, akár a falucska felfedezésével töltjük az időnket, nem fogunk csalódni, s a nap végén maximálisan ki tudjuk pihenni az izgalmakat.

Kellemes pihenést Bešeňovában (Besenyőfalván)!

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország