Szállások Békés


Diós tanya

Ház

map
Békésen, újonnan kialakított bio-gazdaságban sokoldalú kirándulási lehetőség várja Önt a Körösök völgyében. Pihenhet a gyulai gyógyfürdőtől 19 km-re, a bihari hegyektől 60 km-re, csendes, nyugodt, egészséges környezetben. Külön bejáratú, jól felszerelt, összkomfortos apartmanban szállásoljuk el vendégeinket. Látogathatja a város és a környék termálfürdőit és szabad strandjait. Horgászhat a Kőrösön, vagy a környék horgásztóiban. Autóval, kerékpárral bebarangolhatja a környék

Diós tanya apartman

Apartman

map
Ha csendre, nyugalomra vágyik, nyaraljon Békésen, a Diós tanyán, újonnan kialakított biogazdaságunkban. Sokoldalú kirándulási lehetőség várja Önt a Körösök völgyében. Pihenhet a gyulai gyógyfürdőtől 19 km-re, a bihari hegyektől 60 km-re, csendes, nyugodt, egészséges környezetben. Külön bejáratú, összkomfortos, jól felszerelt apartman és 2 szobás vendégház áll vendégeink rendelkezésére. Udvari parkolónkban biztonságban tudhatja

A Kettős-Körös bal partján fekvő Békés város, a megye névadó telpülése közelében található, páratlan szépségű természeti környezetben a Dánfoki Üdülőközpont. A saját, homokos szabadstranddal rendelkező üdülőtelep fürdőzési, csónakázási lehetőséggel és nyári szórakoztató rendezvényekkel gondoskodik az ideérkezők kellemes időtöltéséről. Az 1968-ban üzembe helyezett duzzasztómű és környéke pedig érdekes látványosság és kiváló horgászhely. Az Üdülőközpontban 40 fő elhelyezésére alkalmas 2-3 ágyas füldőszobás szobák, 80 fő elhelyezésére alkalmas kőház, és 120 fő elhelyezésére faházak találhatók. A létesítmény területén strandröplabda,- és focipálya, szalonnasütő,- és bográcsfőző helyek isBékés

A Dél- Alföldi régió területén belül fedezhetjük fel Békés csodás városát. A Békés megyében elhelyezkedő Békési kistérség részét alkotja. A település teljes lakosságának száma megközelítőleg, 20 ezer főre tehető.

A Békés elnevezést, a terület első ispánjáról kapta, éppúgy, mint a megye és a kistérség is. Régészek által folytatott kutatások tanúsága szerint Békés településének területe már az őskor idejében is lakott területnek számított. Számos nép élt ezen a területen, az évszázadok folyamán. Többek között illírek, szkíták, gepidák, avarok, kelták, továbbá hunok, gótok és vandálok is megfordultak ezen a vidéken.

A település mai legnagyobb turisztikai vonzerejének a látnivalók sokasága és a fürdő létesítménye számít. Számos szállásra is rálelhetünk a településen. A városban járva érdemes megtekinteni a látványosságokat és a nevezetességeket is. Például a műemlékvédelmi oltalom alatt álló református templom épületét. A copf stílusjegyekkel ékesített templom, az 1732-es esztendő folyamán épült fel, ám mai, végleges kinézetét csak az 1905-ös évben nyerte el.

A kápolna érdekessége, hogy a benne található orgona az ország második legnagyobb hangszerének számít. Szintén Békés településén lelhetünk rá a barokk stílusjegyekkel ékesített római katolikus templom kápolnájára is, amelynek felépítésére az 1795-ös év folyamán került sor. A templom belsejében számos festmény tekinthető meg, amelyeket olyan híres festőművészek alkottak meg, mint például Orlai Petrics Soma és Jantyik Mátyás. Békés településén egy ortodox templom is fellelhető, amely a görög és örmény származású hívők számára épült fel.

Találhatunk még egy baptista imaházat és egy pünkösdi imaházat is, valamint az egykori zsinagóga épületét is itt csodálhatjuk meg. A zsinagóga napjainkban már közösségi házként üzemel.

Szállások Békés városában:

Üdülőközpont, tanyasi vendégszoba és motelek várják a Békésre érkezőket.

Szállás Keresés

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Távolság


Booking.com
Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország